CERCETARE STIINTIFICA


Societatea comerciala Institutul de Cercetare si Productie ICPE ELECTROCOND TECHNOLOGIES S.A. s-a infiintat pe nucleul fostei sectii de Cercetare si Microproductie Condensatoare pentru Electrotermie si Impuls din fostul Institut de Cercetari si Proiectari Electrotehnice ICPE Bucuresti, ca urmare a reorganizarii si divizarii acestuia in temeiul H.G. nr. 186/01.06.1992, pe baza Legii nr. 15/1990 si Legii nr. 31/1992,

functionand sub actuala forma de peste 14 ani.

Actualmente societatea, este privatizata integral cu capital autohton, se prezinta ca o unitate etalon a cercetarii si productiei in domeniul gospodaririi rationale a energiei electrice si al ecologizarii proceselor tehnologice si reciclarii si revalorificarii deseurilor industriale.

Sectia de Cercetari si Microproductie Condensatoare pentru Electrotermie si Impuls a luat fiinta in anul 1986 prin marirea laboratorului de Condensatoare din ICPE Bucuresti, care la randul lui si-a inceput activitatea in anul 1955. Rezulta pentru societatea ICPE Electrocond Technologies S.A. o vechime neintrerupta in domeniul cercetarii - dezvoltarii de peste 50 ani.
Pe parcursul existentei sale, colectivul laboratorului, ulterior al sectiei de cercetare si in ultimii ani al societatii comerciale cu obiect de activitate cercetare - dezvoltare in stiinte fizice si naturale ICPE Electrocond Technologies S.A. a elaborat peste 120 teme de cercetare. De asemenea societatea detine 10 brevete de inventii.       

In concluzie experienta societatii comerciale ICPE ELECTROCOND TECHNOLOGIES S.A. in realizarea de contracte de cercetare - dezvoltare se prezinta sintetic dupa urmatoarele directii: 

> Cercetari in domeniul condensatoarelor electrice de putere: condensatoare de impuls de tensiune, condensatoare cu dielectric mixt pentru retele de medie tensiune, condensatoare pentru cuptoare electrice cu inductie, cu referire speciala la condensatoarele de impuls cu aplicatii in fizica plasmei, tehnica laserilor, tehnologiile neconventionale;

> Cercetari pentru inlocuirea dielectricilor clorurati din condensatoarele electrice cu noi lichide electroizolante;

> Cercetari in domeniul compatibilitatii materialelor ce intra in constructia condensatoarelor electrice de putere;

> Cercetari in domeniul imbatranirii materialelor electroizolante pentru condensatoarele electrice de putere;

> Dezvoltarea de noi capacitati de productie condensatoare la ITME Filiasi, pe baza de licenta ICPE;

> Realizarea sectiei de productie de condensatoare de putere de la ICPE Bucuresti;

> Activitati de testari si analize tehnice;

> Elaborare de proiecte, documentatii, studii, recomandari, metodologii in domeniul electrotehnic.

Lucrari publicate
Participari la sesiuni de comunicari stiintifice
Brevete de inventii in patrimoniu

2007 ICPE Electrocond Technologies S.A

  Home    Despre noi    Produse & Servicii    Furnizare energie    Legislatie & Media
FAQ    Contact    ●  Harta site

S.C. ICPE ELECTROCOND TECHNOLOGIES S.A.